Unieke collectie zwerfkeien door ons geselecteerd


Hoe werkt de selectie van zwerfkeien?

Zwerfkeien zijn stuk voor stuk uniek.  Daarom zijn ze ook zo geschikt om te verwerken in een grafmonument. Het unieke van een kei kan iets zeggen over de overleden persoon. Mensen zoeken zelf een kei uit die hen aanspreekt. Wij maken daar dan het gedenkmonument van.

Zwerfkeien worden gewonnen uit een lokaal meer in Denemarken. Hierna worden ze verzameld op een grote berg in de groeve. Uit deze enorme berg met zwerfkeien gaan wij persoonlijk een selectie maken van keien die wij geschikt vinden. Het selecteren van de juiste zwerfkei vereist enige kennis. Elke kei wordt bekeken op tekening en kleur en of ze wel geschikt zijn als een zwerfkei grafmonument. Stuk voor stuk worden ze uitgezocht en middels een kraan met grijper (met rubber ter bescherming van de zwerfkei) op onze vrachtauto geladen.

Hierna worden ze per vrachtwagen vervoerd naar midden Nederland (Voorthuizen) waarna we iedere steen controleren, schoonmaken en vervolgens in onze zwerfkeien tuin leggen of er een voorbeeld zwerfkei grafsteen van maken. Hierna kunnen onze klanten de juiste kei uitkiezen.

Dit proces is uniek in Nederland. Veluwehof Natuursteen is de enige met eigen import, en de grootste keus in Nederland. Wij staan dan ook graag garant voor een mooi grafmonument.

 

 

De groeve met zwerfkeien in Denemarken

zwerfkeien Denemarken

De persoonlijke selectie van zwerfkeien

zwerfkeien Denemarken

Zwerfkeien komen aan in Voorthuizen

zwerfkeien selectie

Onze selectie zwerfkeien bekijken?

Wanneer u interesse heeft in een grafmonument bestaande uit een zwerfkei, is het goed om bij Veluwehof te komen kijken. In onze gedenkhof hebben wij een uitgebreide collectie zwerfkeien op voorraad. Zo kunt u zelf uitkiezen welke zwerfkei het beste bij u dierbare past.

U bent van harte welkom van dinsdag t/m vrijdag van 8 -17 uur en op zaterdag van 9 -17 uur in onze toonzaal en tuin. Onze verkoopmedewerkers leggen u graag de vele mogelijkheden uit.