Vele combinaties mogelijk met zwerfkei grafmonumenten


Wanneer u graag een natuurlijke grafsteen wil voor uw naaste, is een zwerfkei een hele geschikte optie. Bij Veluwehof vindt u een uitgebreide collectie unieke zwerfkeien. De kei is de basis en het uitgangspunt voor het grafmonument. Alleen de zwerfkei kan gebruikt worden als grafsteen, maar het is ook mogelijk om verschillende combinaties te maken. Denk hierbij aan gebruik van andere materialen voor o.a. de omranding van het monument.

Hieronder vindt u aantal voorbeelden van zwerfkei grafmonumenten. Hiermee krijgt u alvast een indruk, welke combinatie mogelijkheden er met zwerfkeien zijn!

Voorbeelden van omrandingen bij zwerfkei grafmonumenten:

Omranding van keien

Wanneer men een natuurlijke omranding wil, wordt er vaak gekozen voor een omranding van keien. Dit zijn bijpassende keien bij de grote zwerfkei. De omranding van deze keien wordt in 1 lijn gelegd.

Het is ook mogelijk om dit juist niet te doen, en voor een nog natuurlijker geheel te kiezen. Ook worden er schuine lijnen of bijv. vormen zoals een cirkel of hart gelegd in het middelste gedeelte van de tuin.

De binnenruimte wordt vaak gevuld met granietsplit en potgrond. Net waar mensen voor kiezen.

Banden van graniet

Zwerfkei grafsteen omranding graniet

Een andere optie is een band van graniet. De zwerkei wordt dan binnen een omranding van graniet gelegd. Een omranding van graniet geeft een wat moderne uitstraling aan een grafmonument. Het graniet kan op diverse manieren bewerkt worden, gebrand, gezoet, gehakt of gepolijst.

Bijkomend voordeel van graniet is ook dat het in vele verschillende kleuren te verkrijgen is. Zo is er altijd een kleur te vinden die goed past bij de uitstraling van de zwerfkei grafsteen.

Gebruik van flagstones

Zwerfkei grafmonument flagstones omranding

Een veel gebruikte combinatie met zwerfkeien zijn de flagstones (Luxemburgse leisteen). Flagstones zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Er is altijd een passende flagstone in de kleur die past bij de zwerfkei.

Er kan gekozen worden voor een omranding van flagstones waarbij de binnenruimte gevuld kan worden met split of potgrond. Het is ook mogelijk om de gehele onderkant dicht te maken met flagstones of er een patroon in te leggen.

Omranding van duurzaam hout

Zwerfkei grafmonument omranding_zwerfkei_grafmonument omranding hout

Ook is het mogelijk om niet voor een steensoort te kiezen. Dan is een omranding van hout een goed alternatief. Het is niet op alle begraafplaatsen toegestaan om hout te gebruiken, maar op veel plaatsen is het wel toegestaan, mits het van duurzaam hout is vervaardigd.

In de houten omranding is het mogelijk een tuin gedeelte te maken met bloemen en/of planten maar het kan ook gevuld worden met bijv. potgrond of gekleurd split.

Een zwerfkei i.c.m. een grondplaat / zerk

Een zwerfkei kan ook geplaatst worden op een geheel dichte grondplaat (zerk) van graniet. Dit graniet kan op meerdere manieren bewerkt worden zoals branden, zoeten of polijsten.

Ook zijn er diverse mogelijkheden met de randen van de grondplaat. Deze kunnen gezaagd of ruw afgeslagen worden. Net afhankelijk van de persoonlijke wensen.

Wilt u wel een tuinuitsparing of plantenvak in het grafmonument? Dat is mogelijk door een gedeelte uit de zerk te zagen.

Wilt u meer voorbeelden van zwerfkei grafmonumenten zien? Kom langs bij de Veluwehof in Voorthuizen en u vindt nog meer mogelijkheden met zwerfkeien.

Het personaliseren van zwerfkei grafstenen met andere materialen:

Om een zwerfkei te personaliseren zijn er diverse opties. Combinaties met diverse materialen voor de tekst. Een optie hiervoor in glas. Op de glasplaat kan de gewenst tekst geplaatst worden. Dit ziet u in het voorbeeld hiernaast.

Een andere mogelijkheid voor tekst op de zwerfkei is om een tekstplaatje te plaatsen op het monument van bijv. corten-staal, brons of aluminium. Ook is het mogelijk gebruik te maken van losse aluminium of bronzen letters of ornamenten op het monument. Tenslotte is het mogelijk om tekst te verwerken op een zwerfkei middels graveren, oftewel zandstralen.

Hieronder vindt u een aantal voorbeelden.

Letterplaatje zwerfkei

Tekstplaatjes

letters zwerfkei

Letters

ornamenten zwerfkei

Ornamenten

Zwerfkei met glas
Zwerfkeien in onze toonzaal_

Meer vragen over combinaties?

Heeft u nog vragen over de combinatie mogelijkheden met zwerfkeien? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u er graag meer over.

Of kom naar onze gedenkhof in Voorthuizen. In onze tuinen en toonzaal vindt u legio mogelijkheden en voorbeelden van grafmonumenten met zwerfkeien. Heeft u zelf een ander idee? Dat is ook mogelijk. Wij bespreken deze wensen graag met u.